“Te tered!” kisokos szülőknek :)

Többen is megkerestek minket azzal, a gyermekük gondolkodik azon, hogy részt vegyen a CH3 “Te tered!” programjában – rádiós palántaként.

Ez rendkívül pozitív, hiszen a jelen rádiósai is ebben a korban kezdték el bontogatni a szárnyaikat, tehát a Te tered! résztvevői mire felnőnek, már előnnyel indulhatnak ebbe az irányba, gyakorlattal fognak rendelkezni a műsorkészítésben, az azzal járó feladatokban. Rádiós szakemberek révén ehhez adunk segítséget és felületet – a rádiózás teljes területén. Ha pedig mégsem akarnak később a jövő rádiós sztárjai lenni, megtanulhatják, hogyan tudnak több ember előtt kommunikálni, összeszedett beszédeket tartani. Ez rettenetesen fontos minden szakmában!

A rádiózás több, mint szakma. Egy életérzés. Egy életforma. Egy szerelem. Egy alkotó tevékenység. Amiben csodálatos várakat tud építeni az, aki akar.

Aki picit belekóstol, érezni fogja az alkotás örömét, miközben képzi magát. Kommunikál, fejlődik, emberileg, szociálisan, technikailag. És ez az élet minden területén előnyt jelent.

Néhány válasz olyan kérdésekre, melyek szülőktől érkeztek a ChildHood Channel 3 Te Tered!-del kapcsolatban:

K: Milyen típusú műsort készíthet a gyermekem?

V: Amilyet szeretne. Amilyet szívesen készít, amiben otthon érzi magát. Ha dalokat szeretne konferálni, tegye azt. Ha beszélgetős műsort szeretne készíteni, legyen! Ha egy alkalommal szeretné kipróbálni magát, itt a lehetőség! Ha sorozatban szeretné készíteni a műsort, mert olyan témát talált, hajrá! Nincs megkötés a formátumban, sőt, a zenéket is ő állíthatja össze a saját műsorába!

K: Beszélhet játékról? Mert most arról szeret a barátaival beszélgetni.

V: Természetesen igen! Nekik szól a rádió, az Ő érdeklődési körét ismerők hallgatják, legyen az a … – nem írok játéknevet, hiszen bármelyik lehet. A lényeg, hogy szeresse, hiszen arról tud beszélni.

K: Miről nem beszélhet?

V: A szabály itt is az, mint a “nagyoknál”. Gúnyolódásnak, csúnya szavaknak, trágár beszédnek, politikának, rágalmazásnak, becsületértésnek, szexualitásnak, termék, vagy szolgáltatás direkt reklámozásának nincs helye ebben a rádióban sem! (A termék bemutatása, illetve ha arról, vagy pl. a pályákról, a játék menetéről beszélget, az mehet!) A műsort mi is meg fogjuk hallgatni mielőtt adásba kerül, és – segítve a médiatörvényhez igazodó szabályozásokat ismerő rádióssá válást – erre vonatkozó segítséget is fogunk nyújtani, ha szükséges.

K: A lányom lányos témákról beszélgetne. Lehet?

V: Miért ne lehetne???

K: Nekem, mint szülőnek mit kell tennem?

V: Kérünk, Te küldd el a saját e-mail címedről a gyermeked felvett hanganyagát valamint felhasználni kívánt dalok listáját, és írd bele, hogy “Beleegyezem a gyermekem/fiam/lányom hanganyagának közvettéséhez és annak ismétléséhez a ChildHood Channel 3 online rádió műsorában”.

K: Milyen néven fog szerepelni a gyermekem?

V: Az Ő döntése, a Te jóváhagyásoddal. Lehet valódi név (az első műsort küldő e-mail-ben kérlek írd meg, beleegyezve annak használatába!), keresztnév, művésznév, becenév. Érdemes olyat választani, amivel akár felépítheti saját rádiós pályafutását is.

K: Milyen e-mailcímre küldjem a hanganyagokat és a dalok listáját?

V: tetered@ch3.hu

K: Mikor fog elhangozni a műsor?

V: Egyeztetjük előre, hogy legyen idő megfelelően promózni nekünk és nektek is!

Jövő rádiósai, hajrá! 🙂

Segítsük együtt őket!

Hallgasd!